Alkaa tämä blogin päivitystahti hiipumaan. Saamatonta.

 

5.3. torstaina käytiin taas koulun pihassa ryhmätreeneissä. Elli aloitti ruudulla, joka meni ihan kivasti, pientä hakuilua. Minulla ei vaan syvyysnäkö tahdo toimia ja pysäytin Ellin aivan liian aikaisin. Otettiin sitten uudestaan vielä toiseen suuntaan ruutuun lähetys ja nyt ihan läpijuoksulla.

Seuraavaksi luoksetulo. Seisominen tapahtui kuin seinään, maahan-käskyn jälkeen otti yhden laukka-askeleen, mutta pistetään asfalttipohjan syyksi; en minäkään asfaltille täydestä vauhdista rojahtaisi.

Sitten olivat vuorossa paikallaanolot. Elliä kiusattiin ylimääräisillä maahan-käskyillä istumisen aikana ja niin se vaan ottaa todella herkästi ulkopuolisten antamat käskyt huomioon :/ Kävin asennon korjaamassa kolme kertaa ja lopuksi otettiin vielä ihan luhyt onnistunut paikallaanistuminen sekä ihan normaali paikallaanmakuu. Seuraavalla koiralla maahan-käsky on kyllä jokin muu kuin "maahan"...

Seurraminen oli mielenkiintoista. Ellillä oli vähän turhan hauskaa ja jouduin sitä välillä hieman muistuttelemaan oikeasta seuraamispaikasta. Perusasennoissa hiomista. ollaanko me hei EVL:ssä, ollaanko?

Ohjattunouto meni ihan hienosti, merkille malttoi pysähtyä hyvin! Ja oikea kapulakin saatiin ylös :) Kauko-ohjauksissa eteni ihan vähän. Lisää täsmätreeniä. Lopuksi nakki pääsi juoksemaan lmikinoksiin ja pyydystämään lumipalloja Peppin ja Mintun seuraksi.

6.3. agilityperjantai. Lyhyesti sanottuna; Wiia hämmästytti ohjaajansa VARASTAMALLA väärälle esteelle (A-este) Siitä on tullut liian hauska este. Vaikka W oli taas kesonnäyttö tuulella ja vuhtia kuin etanalla niin Aalle spurtattiin oikein kunnolla. En oikein tiedä mitä tuon Wiian haluttomuuden kanssa tekisi. Ei siltä intoa puutu tehdä asioita ja aina lähtee omalla vuorollaan innokkaasti kentälle. Mita suuremmissa osin vika on mussa, mutta kun en oikein tiedä missä. Yritin rauhoittaa ohjaamistani ettei W vetäisi herneitä nenään turhan kovista käskyistä ja palkkasin ahkeraan. Ensimmäisellä radalla oli kyllä havaittavissa pientä vauhdin lisäystä? Seuraavaksi perjantaiksi on jemmassa vielä ainakin yksi konsti.

Elli oli oma innokas itsensä :) Hyvin kuunteli ohjausta, mutta yritti (ja teki) välillä omat ratavalintansa, mikä tosin johtui siitä, että ohjaaja ei ihan käsittänyt miten yksi kolmen esteen zik-zak olisi pitänyt ohjata. Nopeasti Elli kuitenkin hokasi miten se radan osa kuuluu tehdä ja suoritti sen tunnin päätteeksi pari kertaa itsenäisestikin :D

8.3. sunnuntain TVA treenit. paikalla oli 7 koirakkoa, joten suoritettujen liikkeiden määrä jäi pieneksi. Aloitettiin idarilla. Seisomisessa Elli teki saman kuin kokeessa eli kääntyi minua vastaan. mur. Toisaalta kiva, että nyt siihen pääsin treeneissä puuttumaan. Tätä ollaan nyt harjoiteltu kotona ruokakupin ollessa palkkana. Ei muuten liikahda senttiäkään ;) Kulmat menivät jo paremmin kunhan ohjaaja muistaa antaa koiralle tarpeeksi tilaa = kulkee sen puolimetriä erossa törpöistä.

kaukot menivät muuten kivasti, mutta seisomisesta istuminen saa aikaan edistämistä. Se täytyy saada nyt kuun loppuun mennessä kondikseen.

Otettiin paikallaanoloja minun toivomuksesta. Aluksi 2,5min istuen. Kaikki ok. Sitten otettiin EVL:n paikaanmakuun yksilösuoritukset. Elli otti TAAS naapurin käskyt tosissaan. Ääh. Pitäisikö vaihtaa käskysana? Toisaalta en usko, että se Elliä enää hyödyttäisi kun se kuitenkin tietää mitä "maahan" on.

Luoksetulo täysi 10! Taitava piski :) Hyppynoudossa heitin tarkoituksella vinoon ja Elli meinasi ensin hakea kapulan esteen kiertäen ja kun se seuraavalla lähetyksellä hyppäsi niin meinasi palauttaa hyppäämättä. Mur! Kolmannella kerralla nappisuoritus. Otettiin vielä lopuksi ihan suora heitto, että saataisiin loppuun onnistunut suoritus.

Treeniä, treeniä ja treeniä siis tiedossa!

10.3. nomeilua molempien koirien kanssa. Elli keskittyi ohjauksiin ja pysätyksiin. Pirun huono treeni, sunnittelu tökki taas. En jaksa sitä sen enempää lähteä spekuloimaan kuin että sain koirani taas ihan lukkoon ja oman vereni kiehumaan. vasen ja oikea olivat hukassa ja loplta suorasta linjastakaan ei enää ollut tietoa. Joo, liian vaikea treeni. Päädyin sitten vaan ottamaan ihan vaan luoksetulo-pysäytys ja siitä lähetys takana olevalle damille. Tämä onneksi toimi :) Tas kyllä huomasi ettei kannata lähteä treenaamaan silloin kun mielentila ei ole paras.

Wiia treenaili ihan vaan perusnoutoja ja suoritti kahden damin minimaalisen hakuruudun :D Kyllä spanieli on niin erilainen kuin noutaja. Työskentely tyyli on niin erilainen. Kantoipa W lopuksi lokinsiipeäkin ihan innoissaan!

11.3. Nomea lenkin yhteydessä. Yritin vähän paikkailla edellisen päivän lukkoja ja otin kaksi pientä damia takataskuun kun lähdettiin lähiölenkille. tarkoituksena oli pitää tehtävät helppoina. Puistoalueella sitten otettiin ensin kaksoismarkkeeraus,  molemmat lensivät erillisille puusaarekkeille. Hyvin nakki toimi. Otettiin muutamat linjat näitä puusaarekkeita hyväksikäyttäen. Damien paikat olivat aikalailla samat kuin mihin ne markkeerauksista olivat tippuneet. Elli tiesi tarkalleen millä suunnalla damit ovat ja näin saatiin pitkät suorat linjat. Ohikulkijoilla oli ihmettelemistä. Lopuksi otettiin ihan yksinkertaisia suuntia moottorikelkan jättämiä jälkiä hyväksikäyttäen. Kyllä se sunnat osaa. Ohjaajan vaan täytyy alkaa kiinnittämään enemmän huomiota siihen miten koira on sijoittunut ennen suunnan antoa ja, että koira edes valkaisisi oikeaan suuntaan ennen käskynantoa. Näin saatiin todella hienot suunnat aikaiseksi!