Ilma mitä parhain ja koulusta iltapäivän tunnit peruttu eli edessä oli aktiivinen iltapäivä. Elli odotteli vähän aikaa autossa kun kävin kuntoilemassa ladulla. Siitä suunnattiin metsään damien kanssa.

Aluksi heitin melko pitkäk kaksoismarkkeeraukset selvästi eri suuntiin. Tämän jälkeen vein 180 astetta toiseen suuntaan damin ohjausta varten. Elli haki ensin toiden damin markkeerauksesta, tästä tarkka linja vastakkaiseen suuntaan ja vielä lopuksi toinen markkeeraus ylös. Aivan loistava suoritus :)

Seuraavaksi heitin kaksi damia samaan linjaan toisen etualalla ja toisen hieman taaemmas. Ensimmäinen dami löytyi hyvin, mutta seuraava tuottikin sitten ongelmia. Ellillä ei ole tällaisia linjamarkkeerauksia paljon tehty ja sen kyllä huomasi. Otettiin vielä toisen kerran ja meni hieman paremmin. Näitä siis lisää.

Tein vielä yhden pidemmän ykkösmarkkeerauksen. Siinä muistikin saa olla kohdillaan koiralla kun yksiksemme treenailtiin; ohjaajalla hieman kestää rämpiä lumessa tarpeeksi pitkälle ja takaisin. Ei ongelmaa tässä.

Lopuksi kuuden damin hakuruutu hajustetulle alueelle ja kaikki olisi noudettava. Ensimmäiset viisi tulivat todella nopeasti ylös, mutta kuudennen kanssa saatiinkin sitten tehdä hommia. Elli kyllä lähti aina osoitettuun suuntaan, mutta laajensi äkkiä koko ruudunmittaiseksi hauksi. Kolme kertaa taisin sen lähettää samalle alueelle ennen kuin nenä alkoi toimimaan. Se oli kyllä hienon näköistä; Elli menee pientä aluetta hitaasti ympäri kun yritti nenä pystyssä paikallistaa hajun. Menee liian kauan, haju katoaa ja käännös takaisin. Ja löytyihän se vaikka työtä vaatikin :) Siihen oli hyvä lopettaa ja tehdä lenkki loppuun hienossa iltapäiväauringossa.