Elikäs näin. Viikon treenikatsaus.

Viime torstaina käytiin koulun pihalla tokoilemassa Tiinan&Rosbergin ja Katin&Mintun kanssa. Ensiksi ruutua. Merkki löytyy, mutta ruutu ensimmäisellä lähetyksellä. Lähti tutkimaan lumipalloja... Lopuksi kuitenkin ihan nappi suoritukset :) Seuraavaksi otettiin ohjattu kokeenomaisesti, jossa nyt taas vuorostaan meinasivat jarrut merkillä unohtua. Pysähtyi juuri ja juuri hyväksyttävästi. Noudossa ei ongelmaa. Tiina vielä keräsi loput noutokapulat pois ja suoritettiin todella nätti merkille meno. Sitten alettiin ryhmässä pohtimaan luoksetulon pysäytyksiä. "Mukavaa" kun kaikilla sama ongelma. Elli seisoo nykyään kivasti, mutta maahanmeno veeeeenyyyy. Palkka pysäytysmerkkien kohdalla on tuottanut toivotut tulokset ja maahan menoon keksittiin pudottava käsky; tässäkin toimii *PAM*. Hyvin tippui koira täydestä vauhdista, katsotaan miten tippuu sunnuntaina kokeessa ;) Olin taas ottanut tunnarikapulat mukaan ja tehtiin koemaisesti ilman mitään vipulikonsteja. Elli toimi HIENOSTI!!! Vauhtia on edelleen paljon ja syöksy kapuloille meinaa lennättää noudettavat ympäri kenttää, mutta kärsivällisyyttä on tullut paaaljon lisää. Katsotaan tätäkin sunnuntaina uudelleen... Kauko-ohjauksissa ei mitään häikkää, paikoillaan pysyy.

Perjantaina oli agiliitoa. Niistä nyt vain lyhyesti totean, että Elli oli aivan huippu ja niin oli Wiiakin jonkin aikaa kunnes alkoi taas keskisormen näyttö... Mutta termiitti yllätti hieman kun suoritti keinun suht kivasti :) Ja muutenkin oli koko 18 esteen radan ajan kivasti kuulolla vaikka pitikin välillä vähän mieltään osoittaa.

Viikonloppuna me ei sitten treenailtu yhtään mitään kun olin kasvattajakurssilla. Läpi meni ja kennelnimeä mietitään ;)

Maanantaina tein sitten emämokan kun raskaan koulupäivän jälkeen lähdin vähän huonolla mielellä treenaamaan ruutua lähes näkymättömillä merkeillä. Merkkejä oli vain neljä joten harjoiteltiin ruutuun menoa ilman itse merkin suorittamista. olisiko tämä sitten ollut syynä kun Elli ruudulle lähetettäessä aina hakeutui etumerkkien viereen eikä juoksut tuttuun tyyliinsä lävitse. Tämän kanssa sitten tahittiin kauan kunnes koira alkoi epäilemään eikä enää halunnut mennä ruutuun. Ihan huippua hei... Lyhensin lähetysmatkaa ihan pariin metriin eikä sekään toiminut. HUAH! Loplta autoin niin paljon kuin vain mahdollista ja saatiin välttävä suoritus ja lopetettiin siihen. Loppuun vähän luoksetuloa ja kaukoja. Paska treeni.

Eilen tiistaina ajattelin lähteä hieman paremmalla mielellä korjilemaan edellisen päivän virheitä. Jätin Ellin piiloon suorittamaan istumista ja sillä aikaa kävin itse rakentamassa ruudun valmiiksi. Istumisen kanssa ei ollut ongelmaa ja otettiin vielä perään paikallaanmakuu. Ei siinäkään mitään. Ruutu otettiin kolmeen otteeseen, lähetys sekä oikeaan että vasempaan. Ei ollut nakki enää rikki, huh selvittiin säikähdyksellä :) Muutenkin treenattiin kaikkia EVL:n liikkeitä (paitsi tunnaria) eikä missään ollut oikein mitään ongelmaa. Metallinouto oli piece of cake. Kaukot hyvät. Idioottiringissä oli seisominen hieman hukassa, tarjosi istumista. Tämä korjaantui kun sanoin "seisO" "seis" sijaan. Menee ässät seis ja istu sekaisin. Luoksetulot olivat oikein kivat. Ohjatussa noudossa aristeli merkille menoa? Toisaalta ainakin saatiin merkki suoritettua niin en ihan hirveästi viitsinyt alkaa vauhtia korjailemaan. Noudot hyvät molempiin suuntiin.

Tänään otettiin Ellin kanssa vielä tunnari kolmeen otteeseen. Loistosuorituksia :))