Tänään piti olla TVA:n kimppatreenit, mutta ne peruuntuivat viime hetkellä kun jääkiekkoilijat valtasivat treenipaikkamme. Ensi viikolla päästään toivottavasti jo halliin treenaamaan.

Ellin kanssa päätimme kuitenkin ottaa päivän viimeisestä valoisasta tunnista kaiken irti ja suuntasimme kotikentällemme. Kotiläksyksemme olemme saaneet komennon hioa perusasennon paikkaa. Elli tykkää olla hieman liian edessä. Sitä onkin nyt pikku hiljaa hiottu ja alkaakin vähitellen etsimään oikeaa paikkaa. Tällaista koko iän ajan ollutta kauneusvirhettä saadaan kuitenkin korjata vielä kauan ennen kuin on ns. selkäytimessä.

Seuraavaksi oli vuorossa ruutu ja nimenomaan niin, että ruutuun lähetys tulee vasempaan suuntaan. Meidän heikompi suunta. Vauhti oli oikein hyvä ja merkki suoritettiin tarkasti. Elli vain hakeutuu liikaa ruutumerkkien tuntumaan. Tätä ollaan korjattu läpijuoksulla viemällä palkka selvästi ruudun taakse ja niin tein nytkin pariin otteeseen. Suoritus parani huimasti. Nyt täytyy treenata vain paljon tuota läpijuoksua motivoituna ja unohtaa hetkeksi pysähtymiset. Kyllä se sitten kokeessa pysähtyy kun tarpeeksi lujaa karjaisee ;)

Ohjattu nouto oli myös treenilistalle, lähinnä vahvistettiin sitä, että merkille pysähdytään. Hyvästä merkille menosta sai palkaksi noudon. Kaksi ensimmäistä noutoa (vasen ja oikea) olivat oikein mallikkaat ja olisikin pitänyt lopettaa siihen. Kokeilin sitten vielä kolmannen kerran ja nyt yritti karata suoraan kapulalle. Koira takaisin lähtöpisteeseen ja kaksi kertaa otettiin pelkkä merkki ilman noutoa ja lopuksi vielä noudon kanssa. 

Lopuksi vielä treenattiin hyppynoutoa puukapulalla (metallinen edelleen rikki) niin, että heitot menivät todella sivuun. Näitä ollaan nyt otettu sen takia, että meikäläisen heittokäsi on tunnetusti huono. Kokeessa vinon heiton saa toki uusia, mutta siitä menee pisteitä ja taidoillani seuraavakin heitto olisi ihan yhtä vino ;) Opetetaan siis koira korjaamaan ohjaajan virheet. Elli on tässä itse asiassa jo melko hyvä. Kapula on välillä jo ihan esteen vieressä niin, että se on enemmänkin esteen edessä kuin takana. Elli hyppää, noukkii kapulan suuhnsa ja palauttaa hypäten oikeasta suunnasta takaisin. Kelpo tyttö se on :) Aivotyöskentely on välillä silmin havaittavissa kun nakki pohtii, että mitenkäs tästä nyt pitikään mennä. Lopuksi ihan helppo perushyppynouto ja treenien lopetus.

Kokonaisuutena aivan mielettömän kiva treeni :) Ellillä oli koko ajan tekemisen meininki päällä ja vauhti juuri sopiva.

Tulevaisuuteen:

  • ohjaaja lopettaa liikkeen hiomisen ajoissa eli hyvään suoritukseen
  • vältetään turhaa toistamista
  • perusasentoa hiotaan
  • ruutua treenataan läpijuoksuna
  • ohjatussa noudossa keskitytään merkin vahvistamiseen, noutaa se jo osaa
  • korjataan metallikapula ja hiotaan vinon heiton palautusvarmuutta

Ja pieni agiuutinen. En olekaan tainnut vielä kertoa, että pääsimme WeCa:n jäseniksi ja harjoittelemaan mölliryhmään! Ensimmäinen kerta on 9.1. eli ensi perjantaina. Mukavaa, että pääsemme jatkamaan tätä mukavaa harrastusta näin pian :)