Tänään oli sitten se kauan odotettu päivä; ensimmäiset treenit WeCan mölliryhmässä. Yhteensä koiria oli viisi ja kaikki vanhoa tuttuja eli mitä mainioin ryhmä :)

Nyt ensimmäisellä kerralla kouluttajamme hieman katsoi minkä tasoisia olimme. Ensimmäiseksi helppo U:n muotoinen neljän esteen ja putken minirata. Hyppy, hyppy, putki, hyppy, hyppy, mentiin molemmilta puolilta ohjaten. Molemmat koirat menivät oikein mukavasti. Ellillä vain pakkaa rimat lentämään, jos menen kovin edellä. Hätiköi liikaa kun yrittää saada minua kiinni ja vaatii aika selkeää ohjausta ettei hätiköidessään juokse esteen ohi. Wiian suorituksiin olin oikein tyytyväinen! Tässä nyt on tätä taukoa agilitystä tullut, joten pelkäsin putken olevan taas kummajainen. Hienosti peloistani huolimatta putkeen meni :)

Tästä jatkettiin sitten kontaktiesteille ja vahvistettiin kontakteja. Ellillä on taas ongelmana vauhti, meinaa hypätä viimeisen kontaktin yli. Tähänkin on onneksi keksitty Ellille toimiva keino ja se on mikäs muukaan kuin nami valmiina odottamassa esteen toisella puolella puomin ja A-esteen kanssa. Keinulla palkka sijoitetaan kontaktipinnan puoleen väliin, jotta jarrut saadaan toimimaan. Eiköhän se tästä. Elli ei arastele ainuttakaan estettä.

Wiian kanssa taas kontaktit menevät hienosti! Wiia on todella hienosti sisäistänyt, että puomilla ja Aalla hidastetaan toisella puolella. Puomin kanssa ei ollut mitään ongelmaa, Aalla hieman ensin hidasteli, mutta malttoi ja pystyi silti suorittamaan esteen, vaikka vauhti ei ihan tahtonut alkuhidasteluiden takia riittää :p Keinu on meillä ollut se vaikea "peikkoeste". Wiia ei aristele keinusta lähtevää paukahdusta vaan pikkuinen ei kestä sitä, että jalat lähtevät tippumaan alta. Tänään saatiin kuitenkin pieni voitto tämän asian suhteen, kun ensimmäistä kertaa suoritettiin koko keinu ilman panikointia :) Ensimmäisellä kerralla pyysin kouluttajaamme pitämään keinusta kiinni niin, että se ei lähde missään nimessä laskemaan alaspäin kun Wiia on keinun päässä. Siellä sitten nautiskeltiin yläilmoissa lihapullaa ja sen jälkeen nostin Wiian alas. Saatiin positiivinen kokemus siitä, että keinun toiseen päähän voi edetä. Tämän jälkeen otettiin pari kertaa niin, että keinun keskellä pysähdyttiin syömään lihapullaa ja keinua laskettiin alaspäin hiiitaasti. Ei huomannut termiitti mitään ja lopuksi mentiin vielä syömään lihapullaa kontaktille. Näin saatiin suoritettua meidän ensimmäinen arkailematon keinu \0/ Toistettiin pari kertaa eikä mitään ongelmaa, välillä jopa lopetin syöttämisen ja vain rapsuttelin.

Lopuksi katsottiin vielä miten kepit menevät. Ellillä oikein mallisuoritus. Vauhti on kasvanut ja rytmi löytynyt!! Hienon näköistä :> Hieman hakee ensimmäistä keppiväliä, mutta sen jälkeen etenee hienosti loppuus saakka. Kunhan en itse jää jälkeen tai  ajaudu edelle vaan kuljen Ellin kohdalla.
Wiiakin osaa pujotella jo ihan kivasti. Vielä ei ole ihan samanlaista rytmiä kuin Ellillä, mutta eiköhän se sieltä vielä löydy! Elli siis loikkii välistä toiseen ja W rauhallisesti ravailee aaltokuviota :D Taitavat piskit. Kivat suoritukset tauon jälkeen. Wiiankin into oli jo ihan erillaista kuin edellisellä kerralla.

Jatkossa:

  • Ellin kanssa vahvistetaan pujoittelun aloitusta ja sietokykyä siihen, että ohjaaja on edellä
  • Wiian kanssa yritetään rohkaistua keinun kanssa ja pieni lisävauhti olisi poikaa ;)