Huh, alan nyt jo lipsumaan blogin päivityksissä.

Perjantaina oli vuorossa agiliitoa, jossa oli suoritettavana kaksi rataa. Hyppy, putki, hyppy, pituus, muuri, hyppy, puomi, hyppy ja hyppy. Tällä radalla piti jo hieman hallita ohjauksiakin, vaikka rata oli U-muotoinen. Wiia aloitti ja termiitti yllätti jälleen. Taitaa pikkuhiljaa oppia itsekin lukemaan rataa ja W myös irtautuu minusta melko hyvin. Sanotaan, että koko rata meni varmasti ja puomin alastulokontakti oli upea! Kontaktit ovat tällä tytöllä hallussa. Ja vauhtikin alkaa pikkuhiljaa kasvamaan, saan välillä ihan tosissani juosta!

Ellillä oli taas vauhti päällä. Kaikki meni hyvin puomille asti, jossa vauhti vain kiihtyi ja neiti putosi alastulon puolivälissä kun jalka lipesi puomilta. Ei Elli siitä moksiskaan ollut ja jatkoi radan hienosti loppuun. Otettiin vielä toiseen kertaan, mutta se meni ihan pelleilyksi, koska Elli taas ei irtoa viereltäni yhtään minnekään. Muurin kohdalla tulikin sitten törmäys, jossa ainoastaan oma ennakointini esti sen, ettei Elli jäänyt ihan totaalisesti alleni. Eteenpäin Elli kyllä irtoaa, mutta saisi ottaa sivusuunnassakin vähän välmatkaa. Ja Elli ei kyllä lue rataa yhtään. Vaikka este olisi nenän edessä, se saattaa sen kiertää. Yritettiin vielä ottaa rataa loppuun, mutta lopputulos oli se, että muurista lentelivät palaset ja rimat tippuivat kun neiti koheltaa. Aikaa tämä vaatii vielä paljon.

Toisessa radassa oli kepitkin mukana. Hyppy, hyppy, kepit, hyppy, hyppy, rengas, putki, hyppy, pussi. Jälleen Wiia yllätti. Kepeillä meinasi lähteä pujottelemaan väärästä suunnasta, mutta korjasi itse aloituksen! Huippulikka. Mitään ongelmia ei radalla ollut, rengaskin meni ihan hyvin.

Ellillä vauhtia piti ottaa todella paljon alas ennen keppejä. Ellillä on myös edelleen vaikeuksia keppien aloituksesta. Kerta toisensa jälkeen meinaa jättää ensimmäisen keppivälin suorittamatta ja välillä kesken keppien jättää myös yhden välin suorittamatta. Siihen voi toisin olla syynä oma paikkani. Harjoiteltavaa on vielä paljon molemmilla. Rengas menee Elliltä yksittäisenä esteenä todella hyvin, mutta nyt renkaaseen tultiin ikään kuin mutkan kautta ja kerta toisensa jälkeen Elli hyppäsi renkaan sivusta. Takaisin kutsuttaessa hyppäsi kyllä joka kerta renkaan läpi. Mutta ei osana rataa, ei sitten millään. Hahmottamisongelmaa varmaankin. Yhden kerran sitten onnistuttiin ja siitä mielettömät kehut. Muuten rata meni Elliltä todella loistavasti!

Agi on kyllä mielettömän hieno laji :) Vaikeuksia ohjaajalle tuottaa vain se, että molemmat koirat ovat niin erilaisia ohjattavia. Molempien kanssa on ne tietyt jutut joihin pitää ottaa radan aikana huomiota. Vielä en ole varma siitä kumpi on minulle se helpommin ohjattava.

Ennen agia kävin Ellin kanssa valmistautumassa sunnuntain tokokokeeseen. Ohjelmassa oli luoksetulo, ruutu, idari ja kaukot. Mitään ongelmia ei ollut.