Viikottaisen agiliidon aika.

Aloitettiin "eteenlähetyksellä" eli tarkoitus oli saada koira erkaantumaan ohjaajasta ja etenemään kolmen hypyn sarja itsenäisesti eteenpäin. Kouluttajamme oli sarjan päässä palkan kanssa. Ensin vain yksi hyppy, sitten kaksi ja lopulta oli tarkoitus suorittaa koko sarja. Ellillä meni kaksi ensimmäistä vaihetta ihan hyvin, mutta kun esteitä oli kolme, kiersi aina joko toisen tai viimeisen? Hassu juttu, ei mitään logiikkaa. Palattiin taas kahden esteen sarjaan ja meni ok. Tässä vaiheessa Elli näytti olevan ihan vedoton, joten neiti juotettiin ja piristyi heti. Sitten saatiinkin jo ihan hieno kolmoissarja suritettua :)

Tämän jälkeen suoritettiin rata: hyppy, puomi, putki ja loppuun tämä kolmoissarja. Muuten meni hyvin, mutta sarjan toisella esteellä Elli ajautui esteen ohi. Tokokoiran vielä hivenen vaikea edetä tarpeeksi etäällä minusta ;) Otettiin vielä kerran pelkkä kolmoissarja ja se meni nätisti.

Wiia meni sarjaa todella nätisti! Ihan taas joutui yllättymään. Wiian kanssa edettiin samoin kuin Ellin kanssa ja kolmen esteen sarjaakin lähti ihan hyvin ensin suorittamaan, mutta jäi ihmettelemään, että mitäs tässä nyt pitikään tehdä? Kouluttaja sitten hieman kutsui toisesta päästä ja sinne sitä sitten liideltiin :D Toisella yrittämällä ihan saatiin sitten ihan huippusuoritus! Hassu otus, välillä niin vaikea, että meinaan jo luovuttaa, mutta sitten se saa minut taas yllätettyä ja päätän jatkaa.

Otettiin vielä toinen rata: rengas, A, putki, hyppy, pussi. Ensin muisteltiin renkaan ja pussin suorittamista. Ellillä ei mitään ongelmaa. Ratakin meni ihan nätisti, mutta pussiin en saanut sitä ohjattua ja neiti juoksi ohi. Otettiin sitten hyppy ja pussi vielä uudestaan. Elli tarvitsee kyllä todella vahvaa ohjaamista. Myöhemmin otettiin sama rata uudestaan ja saatiin hyvä suoritus :)

Wiia tutustui myös renkaaseen ja pussiin, rengas ok, mutta pussiin ei olisi mennyt. Ei se sitä pelkää, aikaisemmin oli jo käynyt samana päivänä pussissa eikä mitään ongelmaa. Wiia nyt vain on sitä tyyppiä, joka ei kestä toistoa ja sitten kun riittää niin sitten riittää eikä siinä mikään auta. Saatiin kuitenkin suoritettua rata, pussi pienen tahkoamisen jälkeen. Wiian treenit täytyisi pitää mahdollisimman lyhyinä eikä ihan hirveästi tehdä mitään odotusajalla.

Näiden ratojen lisäksi otin molempien koirien kanssa odotusajalla keppejä ja Wiian kanssa keinua.