Kokeillaan nyt tällaista treenipäiväkirja muotoa. Varsinaisille kotisivuille olen ollut varsin laiska kirjoittamaan treeneistämme yhtään mitään. Joskus kokeilin myös paperiversiona, mutta se nyt oli ihan kuollut idea jo alkaessaan. Kokeillaan siis blogin muodossa. Tarkoituksena on kirjoittaa ylös vähän, että mitä tehtiin, miten sujui ja mitä täytyy tulevaisuudessa yrittää korjata. Lähinnä siis Ellin treeneistä, Wiia kulkee niin omia polkujaan. Jos tämäkän ei nyt sitten lähde sujumaan niin jatkamme samaan vanhaan tyyliin eli seuraavissa treeneissä emme enää muista mihin piti puuttua ja miten emmekä etene mihinkään suuntaan (tai enintään taaksepäin...) Ja jos joku vähän potkisi edes virtuaalisesti ahterille kun kirjoituksia ei tipu? Johtukoon sitten kirjoittajan laiskuudesta tai treenien vähäisyydestä.

Elikkäs. Tänään lämpömittari näytt -14.5. Siis sopivan kirpeä ilma vetää koko vaatevarasto päälle (Elli paralla ei ole pohjavillaa ollenkaan) ja lähteä metsään dammyrepun kanssa. Suunnitelmissa oli kerrata etenkin hakuruutua. Pomarkun jälkeen tokaisin, että Elli ei tee enää yhtäkään hakuruutua dameilla ja koko juttu aloitetaan alusta. Järkeilin kuitenkin nyt hieman myöhemmin, että ensin pitää korjata ongelmat haussa ja vasta sitten liittää mukaan varisongelma. Ellin kanssa on nyt lähiaikoina tehty aivan mielettömästi sellaisia harjoituksia, joissa ohjaan sitä paljon tai tehtävät ovat olleet aivan mielettömän helppoja. Koska ollaan viimeksi mahdettu edes ottaa hakua? Nyt olen sitä mieltä, että Ellin itsenäinen työskentely, muisti ja ennen kaikkea nenän käyttö ovat heikentyneet. Plääh.

Tänään sitten tein laajan ruudun melko harvaan metsään, jotta pääsin paremmin seuraamaan Ellin työskentelyä. Vauhtia ja intoa oli, mutta siihen se sitten melkein jäi. Ihmeen kauan jaksoi silti työskennellä ennen kuin palasi tyhjänä. Seuraavalla lähetyksellä vauhti meni vähän alas ja kolme damia (lähimmät) löytyivät sitten helposti. Sitten toiminta meni aivan tuloksettomaksi. Näin kuinka Elli käväisi oikeilla alueilla, mutta ei löytänyt. Kävin näyttämässä Ellille alueet ja palattiin takaisin lähetyspaikalle. Nyt damit löytyivät helposti.

Päätin ottaa hetken ajan päästä vielä yhden haun kolmella damilla todella tiheään metsään. Elli ei mitenkään pystynyt näkemään minne damit vein. Piilotin damit ja laahasin pienet hajujäljet niiden lähelle. Tarkoituksena oli vahvistaa nenän käyttöä ja estää silmien käyttö. Kolme lähetystä ja kolme damia nopeasti käteen :) Nyt siis treenataan tuo hakuruutu toimimaan ensin dameilla sujuvaksi ja vasta sitten lähden korjaamaan varisongelmaa.

Otettiin myös treenien aluksi pari linjaa siten, että ylitettäväksi tuli melko iso puunrunko ja puun jälkeen vielä oja ja pieni kumpare. Linjat ovat jo suoria ihan tasaisella maalla ja nyt vahvistetaan sitä, että vaikka linjalla voi olla pieniä esteitä, niitä ei tarvitse kiertää. Otettiin linja kolme kertaa eikä ongelmia ollut. Ensin dami oli näkyvällä paikalla ojan toisella puolella, sitten kumpareen päällä ja lopulta aivan kumpareen takana ettei sitä näkynyt ojan toiselta puolelta. Varmaa etenemistä Elliltä. Tästä jatketaan.

Ja vielä pieni toko-uutinen; tunnari alkaa toimimaan! Päivikille kiitos vinkistä :)